Buggies Unlimited Golf Cart Troubleshooting Text Support

yamaha eletric cart will not do anything

Moderators: BU_CartGuy, Path Maker, Keyguy, Barry Wilson, BU Employees, Mods

yamaha eletric cart will not do anything

Postby libby06 » Wed Feb 07, 2007 9:54 pm

my cart will not do anything,batteries are good and charged.i checked power at key switch,forward/reverse switch,accel switch,the selenoid does not click or do anything. i do not know what else to check
:?
libby06
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:05 pm

Postby shadowman » Wed Feb 07, 2007 10:12 pm

what year :?: ......you might want to jack the rear end up and get the rear wheels off the ground put the key on and the cart in gear.......... than take a peice of 6 gage cable and jump the large post on the solenoid see if the wheels start spinning..........if they do replace the solenoid.....if not go over your batteries again........how old are they :?: have you tested them and load tested them :?: take voltage readings from them and than a reading from the whole pack..........its a start............................ 8)
Tom
if i didn,t like it so much i wouldn,t work on them.
shadowman
 
Posts: 9509
Joined: Wed Jun 08, 2005 5:09 pm
Location: jumping from cart to cart.

Postby libby06 » Wed Feb 07, 2007 10:18 pm

i wasn't sure how to check the selenoid,it is a 97 g19e,the batteries are approx year or so
libby06
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:05 pm

STILL DOES DO ANYTHING

Postby libby06 » Thu Feb 08, 2007 8:04 pm

WHEN I CROSS THE 2 POST IT DIDN'T DO ANYTHING,COULD IT POSSIBLY BE THE ACCEL SWITCH,AND HOW DO YOU CHECK IT :?:
libby06
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:05 pm

Postby samo_ott » Fri Feb 09, 2007 1:14 pm

I currently have a very similar problem with my '93 G8. I jumped the solenoid (secondary side - big posts) and the wheels did spin showing most of the system is working. But if they did not you can't write off the solenoid as the other side (primary) of the solenoid circuit might not be working... You need to test to see if it receiving voltage on the primary side of the solenoid, as if it is and not clicking, it's toast. Otherwise the problem could be in the key switch, accelerator switch, fuse, wiring etc... You gotta ensure voltage is getting to the primary of the solenoid... Mine is not so I have to keep looking... Of course it is around 0F outside so not the best of conditions...
samo_ott
 
Posts: 105
Joined: Tue Aug 08, 2006 4:56 pm
Location: Ottawa, Canada

Postby shadowman » Fri Feb 09, 2007 7:51 pm

anything else i offer about a yama is going to be a guess since i see very few of them elec........do i,ll not offer anything but i,ll read along and if i can offer anything i will................................ 8)
Tom
if i didn,t like it so much i wouldn,t work on them.
shadowman
 
Posts: 9509
Joined: Wed Jun 08, 2005 5:09 pm
Location: jumping from cart to cart.

Postby libby06 » Sat Feb 10, 2007 9:52 am

IT'S FIXED, BACK IN THE SUMMER I DICONNECTED THE REVERSE BUZZER,AFTER READING SOME OF THE OTHER PROBLEMS OTHER PEOPLE WERE HAVING,I RECONNECTED THE BACK UP BUZZER AND PULLED THE FUSE,AFTER THAT EVERYTHING STARTED TO WORK FINE :?:
libby06
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:05 pm

Postby Cartfixer » Sat Feb 10, 2007 11:57 am

It was the pulling the fuse that got the cart to run. Some cars need this "reset" to get them to work again. Yamaha and GEM cars mostly.
Cartfixer
 

Postby libby06 » Sat Feb 10, 2007 9:02 pm

i tried doing it before but nothing,but when i hooked the back up buzzer up then pulled the fuse it worked.
libby06
 
Posts: 6
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:05 pm

Postby kelvin » Thu Jun 14, 2007 1:42 pm

where is reverse buzzer located
kelvin
 
Posts: 223
Joined: Thu Jan 26, 2006 9:20 am

Postby yamidude23 » Sun Jun 24, 2007 1:46 pm

my g2 is also doing this right now..i jumped it off and drove it back home..got a new solenoid and it still does nothing and doesnt even click..i need to see if i have power going to it..and a wireing scamatic would be great for the g2 cart 8)
yamidude23
 
Posts: 33
Joined: Mon Jun 19, 2006 2:08 pm

Postby samo_ott » Sun Jun 24, 2007 11:05 pm

Check here for the wiring diagram. I got mine for my G8 there.

amahagolfcar.com/partsandservice/
samo_ott
 
Posts: 105
Joined: Tue Aug 08, 2006 4:56 pm
Location: Ottawa, Canada

Re: yamaha eletric cart will not do anything

Postby jth39 » Fri Dec 25, 2009 9:54 am

i have a 2000 model ezgo doing the same. could this be the problem with mine as well?
jth39
 
Posts: 30
Joined: Thu Dec 24, 2009 11:46 pm

Re: yamaha eletric cart will not do anything

Postby Cartfixer » Tue Dec 29, 2009 1:31 pm

jth39 wrote:i have a 2000 model ezgo doing the same. could this be the problem with mine as well?



No
Cartfixer
 


Return to Yamaha Electric

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests